Pretraga
Upišite reč za pretragu
Proizvodanja i prodaja parketa - Woodstock
Parket i podno grejanje

Koji parket izabrati uz podno grejanje?

03.03.2023.

Želite maksimalan komfor kućnog ambijent, znajte: da, parket je odlično rešenje uz podno grejanje. U nastavku saznajte zašto se nešto ovako tvrdi.

Parket je mnogo više od ukrasnog elementa u sobi: on donosi udobnost i toplotu, posebno ako se kombinuje sa podnim grejanjem. To znači da možete uživati u jedinstvenom osećaju i prirodnom šarmu parketa bosi, čak i tokom zime.

Kako bi se postigla savršena kombinacija parketa i podnog grejanja potrebno je razmotriti nekoliko faktora unapred: posebno, izbor parketa, način polaganja i način na koji će podno grejanje biti operisano, imaće značajan uticaj na trajnost poda.

Kada birate pod, uopšteno gledano, višeslojni parket bi trebalo da bude prvi izbor: manje se širi i skuplja u odnosu na klasične drvene podove. Međutim, vrsta drveta takođe ima značajan uticaj na trajnost parketa. Drvo koje se manje širi i skuplja je pogodnije za kombinovanje sa podnim grejanjem, jer apsorbuje i otpušta manje vlage iz vazduha. Ove vrste parketa uključuju:

  • orahov parket,
  • hrastov parket
  • parket od dimljenog hrasta.

Parketi od drveta sa visokim nivoom bubrenja ili skupljanja, kao što su oni napravljeni od bukve ili javora, nisu tako dobar izbor. Oni su podložni relativno većem bubrenju i, tokom perioda grejanja, morate računati na proširene spojeve i nagnječenja. Međutim, zdrava unutrašnja klima može to sprečiti.

Jednostavni saveti za zdravu klimu u prostoriji

Temperatura

Idealno je ako održavate sobnu temeraturu u rasponu od 19°C do 22°C.

Vlažnost vazduha

U zavisnosti od perioda, vlažnost vazduha u prostoriji treba da bude od 30% do 70%.

Ovlaživači vazduha

Tokom grejne sezone preporučujemo da koristite ovlaživače vazduha.

Na posletku, savetujemo vas i da se ne igrate previše sa podnim grejanjem i podešavate ga čas na više, a čas na niže temperature.

Najnoviji blogovi

Kategorije

© Copyright 2024 Woodstock d.o.o, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll