Pretraga
Upišite reč za pretragu
Proizvodanja i prodaja parketa - Woodstock
zidne obloge od hrasta

Vrsta drveta: hrast

Završni sloj: ulje

Dimenzije: 430 x 65 mm

Šifra: 81

Cena: Molimo Vas da nas kontaktirate za cenu
doussie drvo

Vrsta drveta: doussie

Završni sloj: lak

Dimenzije: 350 x 70 mm

Šifra: 238

Cena: Molimo Vas da nas kontaktirate za cenu
drvene obloge od hrasta

Vrsta drveta: hrast

Završni sloj: lak

Dimenzije: 490 x 70 mm

Šifra: 041

Cena: Molimo Vas da nas kontaktirate za cenu
Drvene zidne obloge od bukve

Vrsta drveta: bukva

Završni sloj: lak

Dimenzije: 490 x 70 mm

Šifra: 305

Cena: Molimo Vas da nas kontaktirate za cenu
Drvena zidna obloga Iroko

Vrsta drveta: iroko

Završni sloj: ulje

Dimenzije: 490 x 70 mm

Šifra: 248

Cena: Molimo Vas da nas kontaktirate za cenu
Drveni zidni panel od američkog oraha

Vrsta drveta: američki orah

Završni sloj: ulje

Dimenzije: 1200 x 120 mm

Šifra: 190

Cena: Molimo Vas da nas kontaktirate za cenu
drvene zidne obloge od jatobe

Vrsta drveta: jatoba

Završni sloj: ulje

Dimenzije: 700 x 70 mm

Šifra: 170

Cena: Molimo Vas da nas kontaktirate za cenu
Dekorativne zidne obloge od američke trešnje

Vrsta drveta: američka trešnja

Završni sloj: lak

Dimenzije: 1200 x 120 mm

Šifra: 161

Cena: Molimo Vas da nas kontaktirate za cenu

Osnovne prednosti drvenih zidnih obloga

Zidne obloge su izuzetno popularan izbor kada želite dodati toplinu, prirodnu teksturu i šarm vašem prostoru. Ove obloge su estetski privlačne i pružaju jedinstvenu atmosferu, bez obzira da li ih koristite u domu, kancelariji ili komercijalnom prostoru. Postoji nekoliko vrsta zidnih obloga, a kod nas možete pronaći drvene zidne obloge izuzetnog kvaliteta. Evo nekoliko važnih razloga zašto drvene zidne obloge predstavljaju sjajan dekorativni izbor.

Prvo, drvene zidne obloge dodaju prirodnu toplinu i eleganciju svakom prostoru. Drvo ima jedinstvenu sposobnost da stvori toplu i ugodnu atmosferu, čime ambijent postaje privlačniji. Bez obzira da li koristite svetlo ili tamno drvo, svaka vrsta drvene obloge ima svoju jedinstvenu boju, teksturu i karakter. To vam omogućava da prilagodite izgled svojim željama i stilu.

Drugo, drvene zidne obloge pružaju prirodnu teksturu koja može transformisati prostor. Bilo da se odlučite za glatke, polirane daske ili rustikalne drvene obloge sa izraženom teksturom, svaka opcija ima svoj šarm i karakter. Tekstura donosi osećaj autentičnosti i dodaje dubinu prostoru, čineći ga zanimljivijim i vizuelno privlačnijim.

Treće, drvene zidne obloge su krajnje svestrane. Mogu se koristiti u različitim prostorima i stilovima enterijera. Bilo da želite da unesete prirodnu toplinu u moderno uređen prostor ili da stvorite rustikalni ambijent, drvene obloge mogu se prilagoditi vašim potrebama. Takođe, možete odabrati različite načine postavljanja drvenih obloga, kao što su horizontalno, vertikalno ili čak u riblju kost, što pruža dodatne mogućnosti dizajna.

Još jedna prednost dekorativnih drvenih zidnih obloga je njihova trajnost. Kvalitetne drvene obloge izrađene od visokokvalitetnog drveta mogu trajati dugi niz godina uz pravilno održavanje. Drvo je prirodno izdržljiv materijal, otporan na habanje i ogrebotine. Redovno čišćenje i povremeno održavanje će osigurati da vaše drvene obloge zadrže svoj sjaj i izgledaju kao nove tokom dugog vremenskog perioda.

Na kraju, dekorativne drvene zidne obloge donose prirodan element u prostor, stvarajući ugodnu i blisku vezu s prirodom. Drvo ima sposobnost da umiri i opusti, stvarajući atmosferu koja je idealna za opuštanje i uživanje. Ovakve obloge mogu biti posebno privlačne u prostorima koji se koriste za odmor, kao što su spavaće sobe, dnevni boravci ili prostori za relaksaciju.

Kada je reč o drvenim zidnim oblogama, mogućnosti su gotovo beskrajne. Možete birati između različitih vrsta drveta, boja i završnih obrada kako biste postigli željeni izgled i stil. Neke vrste drva, poput hrasta, jasena ili bora, pružaju bogatstvo i toplinu, dok drugi izbori, poput breze ili javora, mogu doneti svetlije i modernije izgled.

Pored estetskog aspekta, drvene zidne obloge takođe mogu pružiti dodatnu izolaciju i zvučnu apsorpciju. Drvo ima prirodna svojstva izolacije, što može pomoći u održavanju temperature u prostoriji i smanjenju šuma iz okoline. Ovo je posebno korisno u prostorijama koje želite zvučno izolovati, poput kancelarija, studija ili spavaćih soba.

Ugradnja drvenih zidnih obloga

Kada se radi o ugradnji zidnih obloga, možete se odlučiti za profesionalnu ugradnju ili to možete uraditi sami, ukoliko posedujete određene veštine i alate. U svakom slučaju, bitno je pridržavati se uputstava proizvođača i osigurati pravilno postavljanje kako bi se postigao optimalan rezultat.

Drvene obloge možete ugraditi na različite načine. Možete koristiti neke standardne šablone, kao što su ravan slog, riblja kost ili chervon, ali možete i sa ovog aspekta biti originalni i kreativni i odlučiti se za neki poseban šablon.

Ukratko, dekorativne drvene zidne obloge su prelepa i funkcionalna opcija koja može transformisati prostor. One donose prirodnu toplinu, teksturu i šarm, stvarajući prijatan ambijent koji odražava vaš stil i ličnost. Bez obzira da li želite postići rustikalni izgled ili moderan minimalizam, drvene zidne obloge pružaju mogućnost da vaš prostor postane jedinstven i upečatljiv.

U prilog tezi da ugradnja zidnih obloga može nekom prostoru doneti autentičnost, govore primeri nekoliko restorana širom Evrope, koji su postali opšte prepoznatljivi po svom enterijeru. Dovoljno je da pogledate kako izgledaju restoran Noma u Kopenhagenu, bar Whiskey Blue u Atlanti ili Azurmendi u Španiji.

Predlažemo vam da pogledate naše kolekcije parketa, kako biste upotpunili svoj prostor na pravi način.

© Copyright 2024 Woodstock d.o.o, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll